Högpresterande vändskärsverktyg

Tyska Avantec tillverkar högpresterande fräsverktyg som överträffar de tuffaste kraven på bearbetning. Avantec är ännu inte ett välkänt varumärke i Sverige men i Tyskland är Avantec synonymt med extremt lättskärande geometrier och hög kvalitet, vilket garanterar en oslagbar livslängd och pålitlighet. Avantec är särskilt välkända för sina igelfräsar och skivfräsar.

Fördelar med fräsverktyg från Avantec:

  • Ökad matning
  • Mjukt skär innebär lägre energiåtgång
  • Mindre belastning för maskin, spindel och kilspår
  • Högre spånavskiljare – förbättrat spånflöde
  • Mycket lämplig för instabila eller tunna detaljer

Vid förfrågan tillverkar Avantec även specialverktyg utifrån detaljritning.

AVANTEC verktygssortiment innefattar:

Skär

AVANTEC kvalitetsinriktad kontroll är en garanti för ett ökat produktionsresultat. Med ett brett utbud av skär, erbjuds en komplett lösning för era bearbetningskrav.

Igelfräs

AVANTEC modulära igelfräs är specialiserade för att vara högpresterande. Med dess effekt och jämna gång är igelfräsar perfekt lämpade för mindre effektiva maskiner.

Planfräs

AVANTEC’s planfräsar bevisar sitt värde med varje material och säkerställer en effektiv och säker bearbetning: lättskärande geometrier och innovativa beläggningar ger bästa bearbetningsresultat.

Skivfräs

AVANTEC’s skivfräsar särskiljer sig genom sitt smidiga skär, unik jämna gång och exakt passande spår. Skivfräs sortiment erbjuder många lämpliga storlekar och specifikationer för enskild varje applikation.

Kopierfräs

Lita på AVANTEC’s hög precisions kopierfräsar: Optimal bearbetningsprecision säkerställer en väldefinierad finbearbetning, som har visat sig avsevärt minska bearbetningstiden .

Hörnfräs och Skaftfräs

AVANTEC’s hörnfräs och skaftfräs möjliggör en tillförlitlig prestanda och ändå tillåta bearbetning av svåra material utan några maskinstopp. Verktygen möjliggör en hög matningshastighet och höga avverkningshastigheter utan problem.

T-spårs fräs och Cirkulär fräs

AVANTEC erbjuder ett idealiskt sortiment av produkter för dina speciella krav på precision T-spårs fräs och Cirkulär fräs enligt DIN 650. Tangentiell insats stil möjliggör optimal spånavgång.

Kontakta oss