HPC-Line

Den nya HPC-Line (högtryckskeramik) från EWS sätter en ny standard för drivna verktyg med invändig/genomgående kylning. Tätningssatsen klarar upp till 70 bar och 12 000 varv / minut.

 

Borta är dagar då man måste välja mellan hög rotationshastighet med lågt kylvätsketryck eller högt tryck med låg rotationshastighet. Ett nytt genombrott från EWS har åstadkommits med hjälp av den nya tätningstekniken. Tätningssatsen som är baserad på teknisk keramik, klarar upp till 70 bar och 12 000 varv / minut. Dessutom har den också obegränsade torrkörningsegenskaper.

 

För andra tätningssystem, så har alltid inkörningsprocessen varit ett kritiskt moment, fel utfört, kan leda till brända tätningar och vatten i verktyget = haveri. Den tekniska keramiken som används för HPC-linjen har utmärkta torrkörningsegenskaper – ett viktigt kriterium i utveckling.

 

Även när det gäller värmeproduktion har rapporterna varit överväldigande positiva, eftersom högprecisionsförsegling som åstadkommits genom den optimerade friktionsfaktorn µ behöll mycket mindre värme än vad som var fallet med vanliga packboxar. Dessutom har friktionskraften FR = µ x FN reducerats till ett minimum genom geometrioptimering och intelligent belastningsbalansering på tätningselementen.

EWS