Varför använda förinställning?

  1. Förinställ dina verktyg offline – Verktygsprocessen förblir oavbruten, för att förinställning av dina verktyg inte påverkar produktiviteten. Denna process maximerar er produktion genom att minska maskinens driftstopp. Vilket gör att du tillverkar produkter i snabbare takt utan att behöva kompromissa med optimal produktkvalitet.
  2. Ökad precision – Kombinationen av den exakta mättekniken jämte en integrerad programvara kommer att resultera i maximerad produktivitet, optimal prestanda och en minskning av dyrbar ledtid. Ökad verktygsprecision ger en optimal prestanda, vilket i sin tur ger ökad kundtillfredsställelse genom en konsekvent leverans av produkter av högsta kvalitet.
  3. Maximal verktygslivslängd – Med den ökade bearbetningsprecisionen som du kan förvänta dig att uppleva när du använder en ZOLLER-förinställare. Gör att du också kan förutse längre livslängd för verktyg, vilket i praktiken förbättrar din produktionseffektivitet genom att minska onödiga kostnader som används för ersättningsverktyg. När tidigare verktygslivslängd inte har blivit maximerad.
  4. Tool Management Solutions (TMS) – Ger en fullständig hantering av verktygsdata, så att du kan optimera verktygsutnyttjandet och planera dina verktygsbehov. TMS ger dig inte bara flexibilitet genom verktygshantering från kontoret eller direkt vid förinställningsenheten. Den erbjuder också en centraliserad datalagring och sömlös integrering med andra gränssnitt från olika operativsystem.
  5. Minskar antalet verktyg som krävs – Med kombinationen av en förinställning- och mätmaskin tillsammans med medföljande programvarulösningar. Kommer du att dra nytta av en minskning av verktyg som behövs i din produktionslinje. Samt göra befintliga verktyg lättare att hitta, vilket ger en stor förbättring till den övergripande verktygshanteringen.
  6. Undvik maskinkrascher – Genom mät- och förinställning av verktyg, hjälper det till att undvika maskinkrascher genom automatisk nollpunktsövervakning samt kalibrering av förinställaren inom verktygshantering (TMS). Förinställnings- och mätmaskiner kan direkt överföra mätdata från det förinställda verktyget till CNC-maskinen, vilket undviker mänskliga inmatningsfel och dyra maskinkrascher.
  7. Spara pengar och tid – Genom att minimera maskinens driftstopp med i genomsnitt 15%, kan man räkna med att spara tid. Tid som vanligtvis är dedikerad till att hantera verktygsändringar. Kan istället omvandlas till produktionstid. Därför blir dina produktionsprocesser mycket effektivare genom att spara tid och pengar. Detta gör det möjligt för tillverkare att optimera produktiviteten och därefter öka lönsamheten.

Zoller logo